Historien om Selvhjælp Haderslev

Selvhjælpsgrupperne i Haderslev blev etableret første gang den 5. oktober 1989. Projektet blev stiftet af fire initiativtagere fra Haderslev, som havde været tilknyttet Kolding Selvhjælp i en periode med henblik på etablering af selvhjælpsgrupperne i Haderslev. De første grupper blev etableret i 1989 og allerede i 1990 var der 7 grupper i gang.

Den første lønnede koordinator blev ansat på deltid i november 1990, og der blev valgt en styregruppe på 7 personer.

 

Projektet lånte lokaler på Seminariet indtil februar 1992, hvor Selvhjælp Haderslev fik egne lokaler i Slotsgade 25. Vores nuværende lokaler i Storegade 80 overtog vi den 15. oktober 1996. Selvhjælp Haderslev fik på daværende tidspunkt tilskud fra Socialministeriet, Amtet, Tipsmidler, diverse kommuner og private fonde.

 

I årene frem til 2005 har der været 5 lederskift, der ansættes flere og flere frivillige og der har været oprettet samtlige grupper med samtlige emner. Alle frivillige deltager i igangsætterkursus og der arrangeres diverse arrangementer for de frivillige.

 

I 2010 fusionerer Selvhjælp Haderslev med Frivillig Center Haderslev. Lederen af Frivillig Center Haderslev og lederen af Selvhjælp Haderslev refererer til den samme bestyrelse og har fælles økonomi. Foreningen får nu tilskud fra Socialstyrelsen, Haderslev Kommune og diverse fonde.

 

I 2022 beslutter bestyrelsen, at leder af Frivillig Center Haderslev nu også bliver leder af Selvhjælp Haderslev, og ansætter en afdelingsleder til al daglig drift af aktiviteter og frivillige i Selvhjælps regi.

 

Siden den 1. maj 2023 har Mette Kirstine Albinsdatter været ansat som afdelingsleder af Selvhjælp Haderslev.

Scroll to Top